سوئیچ نکسوس 9000 سیسکو
امروزه با گسترش برنامه های کاربردی در شبکه دیتاسنترها و همچنین نیاز روزافزون سازمان های پیشرفته به زیرساختی پایدار، انعطاف و مقیاس پذیر در مراکز داده، نیاز به تجهیزاتی پیشرفته برای برقراری ارتباطات بین سرویس های مختلف شبکه احساس میشود. از طرفی دیگر رشد بی سابقه در استفاده از اینترنت و موبایل ها، بخاطر استفاده بیشتر از رسانه های اجتماعی، بار سنگینی را بر عهده دیتاسنترهای صنایع مخابراتی گذاشته است که نیازمند راهکاری جامع برای پاسخ به نیازهای مخاطبان میباشد. همچنین با ظهور تکنولوژی 5G و فراگیری IoT نیاز به دیتاسنترهایی مدرن و با قابلیت های بیشتر را افزایش داده است. در همین راستا شرکت سیسکو با معرفی سوییچ سیسکو سری نکسوس 9000 قدمی بزرگ در یکپارچه سازی ترافیک سرویس های موجود در شبکه های LAN و SAN دیتاسنترها برداشته است.
ویژگی سوئیچ نکسوس 9000 سیسکو
بصورت کلی، سوئیچ Nexus سیسکو با بهره مندی از سیستم عامل پرقدرت NX-OS، کارایی و مقیاس پذیری بالا از قابلیت های لایه دو و سه، پاور ماژول و فن های پشتیبان، تا 7.2 ترابیت ظرفیت پشتیبانی میکند. در ادامه با برخی از مهم ترین قابلیت های این سوئیچ Cisco آشنا میشویم:
پشتیبانی از معماری سه لایه شبکه
سوییچ نکسوس سیسکو را میتوان در معماری مرسوم سه لایه شبکه که شامل لایه های Core ، Distribution و Access است، و در مود NX-OS بکار گرفت. لازم بذکر است، این معماری با اینکه ساختار محبوبی که دارد، در مراکز داده پیشرفته محدودیت های جدی و بسیاری ایجاد میکند و مدیریت زیرساخت شبکه را با چالش های متفاوتی همراه میکند. برای مثال از محدودیت تعداد VLANها و مسدود شدن لینک های جایگزین توسط پروتکل STP میتوان بعنوان معایب اصلی این ساختار نام برد.
پشیبانی از ویژگی VXLAN
قابلیت Cisco VXLAN یک پروتکل برای ایجاد تونل ( Tunneling Protocol ) در بستر شبکه است که ترافیک لایه دو را در بستر لایه سه و IP شبکه انتقال میدهد.این تکنولوژی که راهکاری برای پاسخگویی به چالش های شبکه های سه لایه سنتی، مانند محدودیت VLANها و عدم انعطاف پذیری پروتکل STP، میباشد، به مدیران کمک میکند تا زیرساختی چابک تر و منعطف تر را به منظور افزایش عملکرد شبکه در سطح دیتاسنتر پیاده سازی نمایند.
پشتیبانی از معماری ACI سیسکو
تجهیزات Nexus 9000 سیسکو از معماری ACI پشتیبانی میکنند. به منظور پیادهسازی و راهاندازی تکنولوژی Cisco ACI، نیاز است از ساختار ارتباطی جدید Spine-Leaf به جای ساختار سنتی سه لایه استفاده گردد. در این ساختار زیر دو دسته سوئیچ زیرساختی وجود دارد. سوئیچهای لایهی Leaf وظیفهی تأمین ارتباطات برای تجهیزات انتهایی را برعهده دارند، دستهی دیگر سوئیچ های لایهی Spine هستند که به منظور برقراری ارتباطات زیرساختی مورد استفاده قرار میگیرند. از سوئیچ های 9200 نکسوس سیسکو میتوان در هرکدام از این لایه ها استفاده نمود و آنها را با استفاده از کنترلر APIC مدیریت کرد. این معماری قابلیت های پیشرفته ای از قبیل BGP-EVPN را به منظور تسریع ارتباطات شبکه را فراهم میکند.
مشتریان میتوانند برای اطلاع از نحوه سفارش گذاری و تهیه محصولات سوئیچ سیسکو Nexus با کارشناسان بازرگانی شرکت سورنا ارتباط برقرار کنند.
پشتیبانی از فرآیندهای خودکار
محصولات نکسوس سیسکو از ویژگی های Automation از قبیل Puppet ، Chef و Ansible جهت مدیریت و برنامه ریزی تجهیزات و از قابلیت Power-on auto provisioning (POAP) در جهت ساده سازی پیاده سازی تجهیزات جدید شبکه پشتیبانی میکند.
مدل های سوئیچ سیسکو Nexus 9000
سوییچ Nexus Cisco دارای مدل های متفاوتی است که در ادامه به آنها اشاره میکنیم. اکثر این مدل ها از پورت های با سرعت های 1/10/25/40/50/100 گیگابیت و تکنولوژی های FCoE و فیبر نوری پشتیبانی میکنند.
- سوئیچ Nexus 9200
- سوئیچ Nexus 9200-EX
- سوئیچ Nexus 9200-FX
- سوئیچ Nexus 9200-FX2
- سوئیچ Nexus 9200-FX3
در سری های پیشرفته تر این سوئیچ مشتریان میتوانند از پورت هایی با ظرفیت 400 گیگابیت اترنت بهره مند شوند:
- سوئیچNexus 9200-GX
- سوئیچ Nexus 9200-GX2
در نهایت سوئیچ ماژولار Nexus 9500 طیف وسیعی از انواع Line Card های مختلف را پشتیبانی میکنند که Interface هایی با سرعت تا 400 گیگابیت اترنت را فراهم می نمایند.
انواع لایسنس سوئیچ نکسوس سیسکو 9000
بطور کلی چه در مود NX-OS و چه در مود ACI، مشتریان میبایست تمامی قابلیت های سوئیچ Nexus خود را با استفاده از لایسنس های اسمارت سیسکو فعال نمایند. برای این منظور به دو روش میتوان عمل کرد:
- اسمارت لایسنس آنلاین: در این روش مشتریان میبایست با استفاده از اسمارت اکانت خود، لایسنس های مدنظر خود را خریداری نموده و سپس با برقراری ارتباط میان تجهیزات خود و پنل مدیریت هوشمند لایسنس های سیسکو، قابلیت های آن را فعال نمایند. از مزایای این روش میتوان به امکان مدیریت لایسنس ها و جابجایی آنها بین تجهیزات مختلف اشاره کرد.
- اسمارت لایسنس آفلاین: در این روش مشتریان میتوانند با استفاده از لایسنس PLR سوئیچ نکسوس سیسکو، تمامی قابلیت های محصول خود را بصورت فول و دائمی و بصورت آفلاین فعال نمایند.
با استفاده از لایسنس PLR سیسکو، میتوان لایسنس سوئیچ Nexus سیسکو را میتوان به دو مدل زیر تقسیم بندی کرد:
- لایسنس NX-OS: این لایسنس قابلیت های مورد نیاز برای مدیران بمنظور پیاده سازی تجهیزات خود در مدل سه لایه ای شبکه را، فعال میگرداند.
- لایسنس DCN سیسکو: این لایسنس تمامی قابلیت های سوییچ Nexus را، برای پیاده سازی در هردو مود NX-OS و ACI فعال میپرداند: در این روش با اعمال لایسنس PLR برروی کنترلر APIC، تمام سوئیچ ها بصورت فول و نامحدود فعال خواهند شد.
خرید سوئیچ نکسوس سیسکو
مشتریان میتوانند برای سفارش گذاری و خرید سوئیچ Cisco Nexus و لایسنس های آن، با کارشناسان فروش شرکت افزارپرداز هوسمند سورنا در ارتباط باشند.